Hvad er Shopify?

Går du og overvejer at starte en webshop, eller vil du gerne skifte din nuværende webshop platform til et andet? – Så burde du læse med her. Det store spørgsmål er, “Hvad er Shopify”? 

Shopify er en webshop-platform, som både indeholder CMS (Content Manager System), CRM (Customer Relationship Management), hosting og et ordre system. Det er et super nemt og brugervenligt system, der gør det let for dig at opsætte din egen webshop på få minutter. Driver du en mindre virksomhed, eller mellemstor, kan det være super effektiv for dig at vælge Shopify. 

Hvad er shopify

Hvem er shopify?

Shopify blev lanceret i 2004, og siden da, er virksomheden styrtet fremad i høj fart. Virksomheden har hovedkontor i Canada, og har over 2.1 millioner aktive brugere til dags dato. Shopify står for over 319 billioner dollars af den globale aktive økonomi. Hermed er virksomheden den tredje største e-commerce platform in USA. 

Med de ord, står det nok klarere for dig nu, hvorfor Shopify som webshop-platform er en god ide at vælge for dig som virksomhedsejer? – Hvis ikke, kan du læse videre nedenfor. 

Hvorfor skal du vælge Shopify?

Har du ingen erfaring eller ekspertise indenfor programmering, er Shopify en rigtig god løsning for dig. Det er meget brugervenligt at navigere i deres system og sætte din webshop op uden store programetiske evner. Du er nok kendt med WordPress, Magento m.m. Hvis du ikke vil drive en webshop, er det klart den vej du skal gå. Skal du derimod lave en webshop, vil det være klogt at vælge Shopify som din løsning. Du får alt samlet i en platform, så du kan gå i gang med at vælge dit tema og starte din webshop. 

Fordele og ulemper ved Shopify? 

Du har nok luret lunten? Vil du have en webshop op at køre nemt og hurtigt, har Shopify tonsvis af fordele for dig. De kommer selvfølgelig også med nogle ulemper i bagagen, som stort set altid følger med. Vi har gjort det nemt for dig, og lavet en punktlig oversigt over alle de fordele og ulemper der bl.a. hører med en Shopify løsning. 

 

1. Kundesupport

Fordele: 

Shopify har hurtig og god kundesupport, hvis du står og mangler hjælp til noget, eller der opstår tekniske fejl. De står til rådighed 24 timer i døgnet, så du altid har mulighed for at komme i kontakt med dem, og få løst dit problem hurtigst muligt. 

Ulemper: 

Er du dansk eller et andet talende sprog, har du desværre kun mulighed for at få hjælp på canadisk/engelsk. Det kan være en udfordring engang imellem, ikke at kunne få forklaret ens problem nøjagtigt, når du samtidigt står med et komplekst teknisk problem i forvejen. 

 

 2. Webshop-system 

Fordele:

Shopify har et meget brugervenligt system, der er nemt at navigere i. Det betyder, at du som virksomhedsejer, uden særlig stor erfaring kan sætte din egen side op. Det kræver hverken kodning eller anden ekspertise at sætte en flot webshop op for din virksomhed. Har du andre programmer du gerne vil integrere med din Shopify webshop, kan dette også gøres relativt nemt. Det kunne for eksempel være at du skal forbinde din fragt og fakturering eller nyhedsbreve. 

Ulemper:

Selvom der tidligere er blevet sagt at kodning ikke er krævet, kan det være nødsaget til at blive en realitet, hvis man ønsker bestemte features der ikke medfølger ens Shopify tema. Skal du kode selv, er en af Shopifys ulemper, at de har deres eget kodningssystem. Har du erfaring med WordPress, eller helt almindelig kodning, kan du ikke bruge det i Shopify. Hvis du vil lave en såkaldt personlig customization som ikke fremgår af dit tema, skal du forstå Shopifys Liquid code system. Det er deres interne kodningssystem, der kun virker med Shopify. Er du ikke bekendt med det, er du nødt til at ansætte en Shopify ekspert. 

 

3. Templates/temaer  

Fordele:

Shopify har tusindvis af flotte og brugervenlige templates du kan benytte dig af. Der findes mange gratis udvalg, som dækker nok, i forhold til ens webshop behov. Har du f.eks. ingen krav til udvidede features og funktioner, fungerer en gratis template helt fint. Der er mange forskellige temaer/templates, som nok skal dække dit behov, og dit generelle tema for din webshop. Både funktionsmæssigt og i udseende. Vil du gerne udskifte dit tema på et tidspunkt, er det nemt og ligetil. 

Ulemper:

Som nævnt før, koster mange af deres templates penge. Vil man have ekstra funktioner til sin webshop, kan dette godt komme til at koste fra pengepungen. Når dette er sagt, er der utroligt mange fordele som opvejer dette problem. 

SEO med Shopify

I dag er det alfa-omega at have en SEO-venlig webshop på Google. Har du ikke fokus på din SEO, kan dette have alvorlige konsekvenser for dine placeringer, og din trafik på Google. Med Shopify følger der nogle SEO-funktioner med gratis, der gør dit SEO-arbejde lidt nemmere. 

Hastighed

En vigtig SEO-faktor er hastighed. Er din webshop langsom til at indlæse content for dine besøgende, kan det være en afgørende rolle for at du ikke bliver vist i toppen af Google. Med en Shopify løsning, følger der automatisk følgende funktioner med:

  1. Hurtig loading tid 
  2. Nem brug af interface
  3. Hurtige og opdaterede temaer/templates 

Gør dig selv til SEO ekspert

Med en Shopify webshop, kan du nemt rette dine metatekster og tags for dine sider og dine URL’er, så de er SEO-optimeret, og klar til at blive vist på Google. Du kan også integrere din Google Analytics konto nemt og hurtigt med Shopify, så du kan tracke dine besøgende og konverteringer på din webshop. 

Skal du bruge hjælp til opsætning af din webshop?

Har du ikke tid eller overskud til at sætte dig ind i hvordan du opsætter en Shopify webshop? Det kan tage tid, hvis ikke man er kendt med hjemmesideopbygning generelt, og der kan ofte være en masse tekniske begreber og læring at sætte sig ind i, før man går i gang med at opsætte sin hjemmeside. 

Bare rolig, hjælpen er på vej! Hos Shopifyhelten er vi eksperter i at opsætte en funktionsdygtig webshop som tager afsæt i dine virksomheds behov. Shopifyhelten har flere års erfaring indenfor netop Shopify, og derfor er vi dit helt rigtige valg, når du skal opsætte en webshop. 

Hvad hjælper vi med? 

Hos Shopifyhelten, har vi et motto, som lyder: “der er ikke noget som ikke kan fikses”. Ud fra realistiske rammer mener vi som eksperter, at alt kan klares, hvis det kan kodes. 

Vi hjælper dig med at få opbygget eller optimeret din webshop. Vores fokus er altid rettet mod brugervenlighed og få optimeret eller opbygget en funktionsdygtig webshop. Vi tager altid afsæt i dine behov, og løser dem ud fra hvad der er realistisk. 

Hvorfor skal du vælge os?

  1. Opgaver løses indenfor 24 timer, hvis opgaven er inden for rimelige rammer
  2. Vi er certificeret Shopify eksperter
  3. Du får altid en pris på forhånd, så du kender opgavens omfang
  4. Vi har løst over 10000+ opgaver